Gemeente Delft
Anne Kool en Dianne Slingerland zijn vanuit Gemeente Delft betrokken bij de Impact Narrative Tool.
Erasmus Medisch Centrum Rotterdam
De gezondheid van aanstaande ouders en de eerste 1000 dagen van het kind bepalen de gezondheid(sverschillen) en sociaaleconomische (on)gelijkheid later in het leven. Door preventie in deze vroege levensloop, gericht op een gezonde start, kunnen kansen ontstaan om latere medische en maatschappelijke problemen het hoofd te bieden. Daarvoor is samenwerking tussen (geboorte)zorgprofessionals, hulpverleners uit het medisch domein en gemeenten onontbeerlijk. Onder de noemer ‘sociale verloskunde’ en Healthy Start werkt de afdeling Verloskunde & Gynaecologie van het Erasmus MC aan innovaties en onderzoek.
Adja Waelput en Rachita Munshi zijn vanuit deze groep betrokken bij de Impact Narrative Tool.
Erasmus Universiteit Rotterdam
Erika Hajdu, Latiffah Salima Baldeh, Dr. Stefan de Jong en Tatiana Abi Aad zijn vanuit Erasmus Universiteit Rotterdam betrokken bij de Impact Narrative Tool. Zij doen mee als onderzoekers in het programma Evaluating Societal Impact.
Nederlands Centrum Jeugdgezondheid
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) is een preventie-expert en dé bondgenoot voor diegene die bij wil dragen aan de gezondheid van ieder kind en die schouderschap biedt aan ouderschap. Wij weten dat inzetten op preventie – het actief bevorderen en beschermen van ieders gezondheid – loont. En dat hoe eerder we (gezondheids)problemen in een kinderleven of gezin voorkomen, hoe beter.
Het NCJ is er voor professionals die van preventie hun vak hebben gemaakt en helpt hen met kennis, kunde en netwerken. Adviseurs van het NCJ signaleren, confronteren, ondersteunen en inspireren. Gevraagd en ongevraagd.
Communicatieadviseur Joëlla Hendriks en onderzoeker Dr. Yvonne Vanneste zijn vanuit het NCJ betrokken bij de ontwikkeling van de Impact Narrative Tool.
Healthy Start
Het impact-gedreven programma Healthy Start onderzoekt de vroege oorsprong van verschillen in gezondheid en welzijn vanuit een transdisciplinair perspectief. Op deze manier kunnen we kansen in het vroege leven identificeren en samen met onze partners innovatieve, preventieve strategieën ontwikkelen die leiden tot een betere gezondheid, beter welzijn en meer betrokkenheid voor toekomstige generaties. Healthy Start is onderdeel van Convergence, waarin de TU Delft, het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam hun krachten bundelen en over grenzen tussen instituten en disciplines heen kijken om nieuwe perspectieven en oplossingen te creëren voor de urgente en complexe maatschappelijke uitdagingen van deze tijd.